Marttailta: Erityisruokavaliot


Aika: 11.4.2019 klo 18 - 20
Paikka: Mäntymäki, Luurikuja 1, 04300 Tuusula

Erityisruokavaliossa yhden tai useamman ruoka-aineen käyttö on terveydellisistä, eettisistä tai elämänkatsomuksellisista syistä rajoitettu. Esimerkiksi keliakiaa sairastavan on välttämätöntä noudattaa ns. gluteenitonta ruokavaliota, josta on poistettu kaikki gluteenia sisältävät vehnän sukuiset viljat. Erityisruokavaliota noudatettaessa on pidettävä erityistä huolta siitä, että ruokavalio on kokonaisuudessaan monipuolinen ja tasapainoinen.

Maaliskuun marttaillan vieraana on Uudenmaan Keliakiayhdistys ry:n vertaistukihenkilö, erityisruokavalioihin erikoistunut ruokateknikko Irma Hellgren. Irma kertoo erilaisten erityisruokavalioiden vaikutuksesta arkisiin ruokavalintoihin ja niiden yhteensovittamisesta silloin, kun rajoitteita onkin useita.

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!