Nalletkin juhlivat lasten ja nuormarttojen kanssa Lapsen Oikeuksien Päivää 20.11.2019

20.11.2019 klo 18:46

Marttojen välipalavinkkauspiste "sokeripomminäyttelyineen".
Marttojen välipalavinkkauspiste "sokeripomminäyttelyineen".

Tuusulan Nuormartat ry järjestivät Hyrylän kirjaston koko perheen tapahtumassa monenlaista toimintaa kahvituksesta nalletohtorin vastaanottoon

YK:n lapsen oikeuksien julistus täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi Tuusulan Nuormartat ry, Tuusulan Pelastakaa Lapset ry, Tuusulan neuvola ja Tuusulan kirjasto järjestivät kaikille avoimen Lapsen Oikeuksien Päivän tapahtuman ke 20.11.2019 klo 15-19.

Marttojen nalletohtorin vastaanotolle jonotettiin kärsivällisesti sairaiden tai loukkaantuneiden pehmoystävien kanssa. Usein vaiva hoitui laastarilla tai kantositeellä, mutta vakavimmat vammat vaativat ompelua. Nalletohtori kirjoitti jokaiselle potilaalle lääkärintodistuksen kotihoito-ohjeineen asianmukaisella allekirjoituksella ja leimalla varustettuna.

Jonoa muodostui myös marttojen askartelupajaan, jossa valmistui toinen toistaan upeampia sudenkorentoja heijastavista helmistä ja heijastinkankaasta. Marttojen välipalavinkkauksessa pääsi tutustumaan järisyttävään ”Sokeripomminäyttelyyn” ja keräämään ideoita terveellisiin mutta silti maistuviin välipaloihin. Lukumarttojen nurkkauksessa oli mahdollisuus käydä rauhoittumassa satua kuunnellen ja kahvitusmarttojen pisteellä tankkaamassa marttojen leipomaa pullaa.